Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Valentinblomma

Hej
För drygt ett år sedan köpte jag ett blad som de kallade Valentinblomma. Det är ett hjärtformat blad, ingen i affären kunde svara mig på vad den egentligen heter. Senare har jag fått förslag på att det kan vara en Hoya. Den har nu stått i ett år i skuggat söderfönster och det händer ingenting med den. Den varken dör eller växer. Frågan är nu vad kan det vara för blomma och hur skall jag sköta om den?

Hoppas du kan hjälpa mig.
mvh Inger

Odla Svarar: 

Den heter Hoya kerrii och den växer sakta. Vill ha mycket ljus men inte för mycket vatten. Kallas på engelska för Valentin Hoya pga. sina hjärtformade blad, ofta har den bara ett blad. Jag har aldrig sett den blomma, den odlas för de roliga bladens skull. Här kan du dock se den i blom: http://members.tripod.com/khedlund/hoyapdl/kerr.html

Sylvia