Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Val av häck

Val av häckHej!
Vi har en stuga i södra Halland, växtzon 1 och planerar att plantera häck längs ena långsidan av huset (framsidan), som vetter mot vägen. Kan du ge oss tips på en fin och tät, relativt snabbväxande häck?

Jag gillar trädgårdar av det mer "gammaldags" utseende, och kommer att plantera en hel del fruktträd/buskar i trädgården (som det är nu är vår trädgård på framsidan väldigt kal, se bild). En vintergrön häck är ett bonus, men ej måste.

Tack på förhand!
Mikaela

Odla svarar:

Vad skulle du tycka om lagerhägg? Det finns flera sorter, men välj gärna en sort med stora blad och robust växtsätt. Tips att du kollar t.ex. hos Lindhults Plantskola i Långås, de har många sorter. Ring Magnus och fråga först när det är öppet.

Ett annat tips är ju att plantera buskrosor, gärna oömma sorter som Rosa rugosa med sorter. Men många andra större buskrosor passar också bra till häck i zon 1. Dessa är dock inte vintergröna.

När det gäller fruktträd så välj gärna E-plantor, de är friska och virusrensade. Se här: http://www.eplanta.com/E-markta_frukttrad_.asp

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB