Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad växer i odränerad röd lera

Ca 1 dm ner i vår trädgård är jorden röd och leraktik. Jag har grävt ett långt "dike" där jag vill plantera några buskar (gärna rosor) med blommor som blommar juni-augusti. Jag har inte vågat köpa något för när det har regnat så står vattnet kvar i ett par dagar i den gropen. Finns det något som kan växa där? (Det är sol från förmiddagen till tidig kväll).

Tacksam för svar.
Malin, Eskilstuna.

Odla Svarar: 

Ja du, det är verkligen ingen bra plats för några växter. Försök dränera så att vattnet inte står kvar åtminstone, så att vattnet efter regnet kan rinna bort, pröva med ett dräneringsrör. Det enda jag kan komma på som du skulle kunna pröva är rugosa-rosor, de är tuffa men tål förstås inte stående vatten, särskilt inte vintertid. Men pröva med ett par buskar och ta mycket ny jord, så får du se om det funkar. Annars får du ta dit en grävskopa som tar bort leran och fyller på med matjord, ifall du vill ha en trädgård med olika buskar och träd.

Sylvia