Vad växer hos oss?

Veronica

Hej Sylvia

Jag hoppas att du kan hjälpa mej med lite tips.

Vi har ett litet "träd" som växer på vår uteplats, den kommer troligtvis från grannen som har samma sorts träd men i större version. De har fått små fina vita blommor nu på sitt träd men jag har ingen aning om vad det kan vara och inte grannen heller. Jag bifogar bild.

Jag har funderingar på att ta bort den, vi flyttade hit i höstas och det ser ut som att de som bodde här innan hade samma plan, för "trädet" är avsågat på flera ställen och inte jättefin som den ser ut nu. Stammen är som störst ca tolv cm i diameter och den är ca 50 cm hög. Hur tar man bort en sån på bästa sätt utan att skada det som finns runt omkring?

Väldigt tacksam för tips.

/Veronica

Odla Svarar: 

Hej

Jag skulle gissa på krikon, alltså ett vildplommon, men utan att veta hur frukten ser ut så är jag inte helt säker. Du råkar inte ha bild eller beskrivning på frukterna? Kanske grannen vet hur de ser ut?

Om du vill ha bort trädet så är det tyvärr att såga ner det och sedan gräva eller använda stubbfräs för att få bort rötterna som gäller. Annars kommer det en massa rotskott både hos dig och grannen. Du kan förstås först testa Ecoplug, som slås in i stubben och ska ta död på rötterna utan att stubben behöver grävas upp. Kolla på det här: EcoPlug

Med vänlig hälsning Sylvia