Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad som häck i en liten skog

Hej Sylvia!
Vi har en liten "skog" på vår tomt med mestadels tallar och enbuskar. I kanten av skogen, mot vägen, har vi lagt upp större stenblock som en "mur", men den är lite för låg för att skydda som vi vill. Vi vill nu plantera en häck av något slag på insidan av stenmuren. Men vad? Marken är stenig och det är både torrt och dåligt med sol eftersom tallarna är stora.

Vilken/vilka häckväxt/er kan du föreslå som kan ha en bra chans att klara sig? Jag har funderat på thuja eller gran, men vet inte om någon av dessa skulle kunna trivas...

Stort tack på förhand!
Kristin

Odla Svarar: 

Låter som en bra ställe för en enhäck! Skyddar också mot rådjur och andra oönskade "gäster". Om du väljer pelarenar, dvs. smala, upprätta enar och planterar dem så att de med tiden bildar en tät häck, så tror jag nog att det blir snyggt. Visserligen vill enarna ha sol åtminstone en del av dagen men det kanske de ändå får?

Annars kanske ni kan bygga en surjordsbädd av torvblock och plantera en häck av rododendron? T.ex. sorten 'Cunningham's White' är lämplig som häck. Här kan du läsa om hur man gör en sådan torvrabatt, i vilken även gran skulle kunna trivas: http://www.odla.nu/artiklar/surjord.shtml

Sylvia