Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad heter växten

Klöveroxalis, Oxalis fontana var. rufaHejsan,
jag undrar vad den här rödbladiga växten heter? Jag har inte sett den någon annanstans, varken vild eller odlad, vilket förvånar mig eftersom den fröar av sig extremt snabbt och mycket - jag har den överallt! Bladen liknar klöverblad, men inte blommorna, de är små, klockliknande och gula. Är det ett ogräs? Färgen är väldigt dekorativ och vacker särskilt i solljus. Hoppas du har tid att svara!

Mvh.
Helen i Huddinge

Odla Svarar: 

Den heter rödbladig klöveroxalis, Oxalis fontana var. rufa. Den växer lite här och där och som du säger, sprider sig med frö ganska ordentligt. Men den är ju så söt!

Sylvia