Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad heter rosen

Pernille PoulsenHej Sylvia,
Vilken tur att ni finns!

Denna ros, som jag bifogar bilder på, är lika gammal som jag, dvs. 40 år på en strandtomt i en vik av Östersjön. Den blommar första gången i maj/juni och blommar sedan om och om igen långt in på hösten. Bilderna är tagna i dag - den 16 september - och den har massor av knoppar på gång. Vi har 5 plantor bredvid varann utanför sovrumsfönstret och de är mig mycket kära. Vi har vuxit upp ihop och varje år blommar den med så väldigt mycket blommor och luktar så ljuvligt. Detta klarar den utan att ha fått omsorg alla år - tyvärr.

Jag skulle så väldans gärna vilja veta vad den heter - men min mor som en gång plantera den är inte längre i livet. Kan du hjälpa mig?

Tusen tack!
Jag önskar dig en bra vecka.
Vänliga hälsningar
Eva

Odla Svarar: 

Ledsen, men det är nästan omöjligt att i efterhand veta vad en viss ros heter, då det finns tusentals namnsorter! Jag vet ju t.ex. inte om den doftar något, hur hög den blir och om den brukar hålla sig frisk samt om färgen på bilderna stämmer?

Men om jag ska våga mig på en gissning så skulle det kunna vara 'Pernille Poulsen', en dansk ros från 1965. Den har en något sötaktig, "parfymerad" doft och blir upp till 80 cm hög. Drabbas ibland av svartfläcksjuka, mjöldagg och rost.

Sylvia