Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad heter blomman

SvartögaHej Sylvia!
Vi är nyinflyttade i ett radhus, och jag har en klättrande växt som jag inte vet vad den heter, eller hur den ska skötas. Den är så otroligt söt, har klättrat upp ca 1,5 meter efter spaljén, jag vill gärna att den antingen återkommer, vet ju inte ens om den är perenn, Eller att jag får reda på namnet och kan köpa nya till våren. Vi bor i Gävle så nu har det varit och är kallt här i trakterna, så den håller på att vissna ner för mig, jag vet inte om jag ska ansa i den eller bara låta den vara som den är till våren.

Tack på förhand
Alice

Odla Svarar: 

Det är en ettårig sommarblomma, svartöga-Susanna, Thunbergia alata! Den går visserligen att ta in och försöka övervintra, men man kan också antingen köpa frö och förkultivera på vårvintern eller om man har tur, kan man hitta färdiga plantor. Finns i flera färger, men denna är den vanligaste.

Sylvia