Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad har hänt min Änglatrumpet

Eftersom vi skulle på resa bort 1 vecka satte jag krukan i rikligt med vatten. Så ledsen var den när vi kom hem, topparna helt borta och bladen ramlar av. Den har heller inte blommat i år fast den kom igång tidigt, redan i febr. Står på altanen.

Har också en Hassel som vi grävde upp för 16 år sen hemma i backen. Den är minst 6m hög, men vi får knappt inga nötter, max 10. Ska jag såga ner den och köpa en ny på plantskola istället? Bor i zon 6.

Undrar också om man kan torka Solrosorna, fick 11st fina som fåglarna "sått" och använda fröna att mata djuren med.

Mona

Odla Svarar: 

Misstänker att din änglatrumpet fick så mycket vatten att rötterna kanske ruttnade? Det kan väl inte ha varit en kall natt medans den stod blött?  Svårt att veta så här i efterskott och utan att se den då.

Hasseln kan ha det lite svårt i zon 6, men ge inte upp. Bättre med 10 nötter än inga alls! Pröva att täcka rötterna rejält med torra löv i höst och hoppas på en ordentligt snötäcke.

Solrosorna går utmärkt att torka, häng dom upp och ner på ett torrt ställe.

Sylvia