Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad är detta för växt?

Britt-Marie Göras

Vad är detta för växt (frukt)? Tror att jag lagt ner några kärnor eller liknande för ca 2 år sedan. Förra året hade flera plantor kommit upp ca 15-20 cm höga, planterade om dem i en ny kruka var för sig och gav bort någon också. Av de tre jag sparade har två överlevt, de har stått i ett svalt (vintertid) ljust rum hela tiden Har skickat frågor om citrusfrukt och bananplanta tidigare (igår lördag tror jag), men vet inte om bilderna kom med. Skickar med dem här för säkerhets skull. MVH Britt-Marie

Odla Svarar: 

Hej!

Det är alltid en gissningslek att försöka se vad en växt i den här storleken kan vara, då den kanske inte ännu har fått sina karäkteriska blad för att inte tala om blommor. Men min vilda gissning är att den kan vara kastanj, Castanea sativa. Känn om den har en knöl (=kastanj) under jorden? 

De övriga växterna är doftpelargon, "Dr Westerlunds blomma" (klipp gärna ner och plantera om den!) och på den sista bilden är det banan. 

Med vänlig hälsning

Sylvia