Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad är detta

JakarandaHej!
I november 2003 var jag i Turkiet. Där fanns små träd, som har fina blommor i lila. Trädet är ca 2 meter högt, helt kal stam, en stor trädkrona med dessa blommor i. Blommorna kan beskrivas lite som en syrénklase, men i miniatyr. Typ....

Jag lyckades ta frön. Fröna satt i en stenhård frökapsel, stor som en femkrona. Med våld lyckades jag öppna den, och den var full av små från. Dessa var 3 mm i diameter, med en "kärna" i mitten och tunt "flor" runt om.

Jag planterade frön i slutet av november-03. Bifogar en bild av hur de ser ut i dag. Men... Vad kan det vara?!

De är känsliga för uttorkning, då tappar de bladen nerifrån på stammen.

Jag fick löss på en helt plötsligt. Botades med såpvatten.

Det verkar som om de trivs bäst när de står trångt. För den krukan som har två stammar mår bättre än den med en stam.

Om Du inte kan klura ut det, kanske Du vet vart jag kan vända mig...?

Tack på förhand!
//Mia

Odla Svarar: 

Jag misstänker att den är någon sorts jakaranda, dock brukar de vara stora träd med större klasar än syren. Men den kanske var någon miniform då?

Här ser du en jakaranda med blommor och frökapslar:
http://www.kfunigraz.ac.at/botanik/bluehereignis-jacaranda-mimosifolia.html

Sylvia