Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad är detta

Kanske italiensk munkhätta, Arum italicumHej!
Skickar med en bild på en okänd växt som jag undrar vad det kan vara.

För 4-5 år sedan satte jag några snödroppar i en plantering utan för huset. En av lökarna i påsen var annorlunda. Jag har för mig att snödropparna hade en "normal lökform" och denna växten hade en väldigt platt lök, men det kan också ha varit tvärt om. Löken var lika stor eller obetydligt större än snödropparna.

Den kommer alltid upp i december/januari och tål tydligen både långvarig frost och snö. Som mest har den producerat 3 blad, men aldrig blommat. Jag och min okända bekant bor i Göteborg. Vad kan detta vara för växt?

Hälsningar Christel
ps) Tror du att den kommer att blomma någon gång? Skulle vara roligt att få se hur den ser ut.

Odla Svarar: 

Det är en Arum (eller ev. Arisaema) av något slag, kanske italiensk munkhätta, Arum italicum. Svårt att veta utan att se blommorna.

Lätt hänt att det blandas lökar i hanteringen. Själv har jag munkhättan lite varstans i trädgården, den sprider sig lätt med frö. Så småningom kommer den att blomma hos dig också, med en kalla-liknande "blomma" som sedan ev. får röda bär.

När du sett hur blomman blir kan du sedan googla med Arum och Arisaema och se vad som kan passa!

Sylvia