Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad är det för växt

Arum italicum, italienska munkhättorHej där.
Vore tacksam om du kunde hjälpa mig så jag vet vad det är för växt jag har i min rabatt. Jag fick den för 2 år sedan och roten såg ut som små "prinskorvar" nästan. Bladverket är ju spräckligt och fint men några blommor har jag inte haft på dem.

De vissnar ner på hösten och det är tydligen frosttåliga. Kommer upp ganska tidigt på våren. De är ca 25-30 cm höga nu och i fjor blev de inte så mycket högre tyckte jag.

Jag vill gärna veta vad det är för växt så jag vet hur jag ska placera dem och sköta dem.

Tack på förhand.
Hälsningar Gunvor

Odla Svarar: 

Ser ut att vara Arum italicum, italienska munkhättor, en kalla-släkting. Bilder här: http://www.algonet.se/~sta-bod/araceae.htm

Den kommer så småningom att blomma med kallaliknade, vitgröna blommor och får till hösten lysande röda kolvar.

Ha den halvskuggigt och inte för torrt.

Sylvia