Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad är det för växt

ParkslideHej!
Jag och sambon köpte ett hus i somras och har nu börjat fundera på att städa (ansa, beskära etc.) lite i trädgården. Vi har dock en växt som vi är lite osäkra på. Är det en bambu? Är det ett prydnadsgräs? Och hur ska vi ansa/beskära den? Stammarna är ihåliga, ser ut som bambu/sockerrör...

Jag bifogar ett foto på trädgården (notera hur välskött den är ;-) ) Vår fråga gäller busken till höger i bild.

Tacksam för all hjälp vi kan få.
Nina o Henrik

Odla Svarar: 

Nej, det är inte bambu, det är ett förfärligt ogräs (på fel ställe, men kan gå som här som utfyllnad) som heter parkslide. Sprider sig hej vilt via underjordiska löpare. Ni behöver inte klippa den, den vissnar ner själv varje vinter och kommer upp på våren, en perenn alltså.

Sylvia