Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad är det för växt

Vad är det för växt som har dykt upp i min trädgård. Den är lågvuxen nästan krypande, stammen är röd, bladen är gröna på ovansidan och röda på undersidan och har två svarta fält på ovansidan. Bladen är ej motsatta. Den blommade i oktober innan den frös och blomman var liten och vit möjligen rosa. Har sökt i all tänkbar litteratur men ej lyckats fastställa identiteten. De svarta fälten på ovansidan sitter ungefär som fälten på rödklöver. Det är givetvis svårt att bestämma något med så lite kött på benen men försöka duger.

Kjell 

Odla Svarar: 

En bild säger mer än tusen ord... du har ingen bild att skicka mig? För det ringer inte direkt några klockor hos mig, jag vet ju inte vilken form bladen och blommorna har. Så tyvärr går jag bet på denna växt om du inte kan komma med ett foto eller en teckning? Vilda gissningar är åkerbinda, Polyganum convulvulus och/eller dvärgsyra, Koeningia islandica.

Sylvia