Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad är det för fel på äppelträden?

Hej!
Vi har två äppelträd som är ca 20-25 år gamla. Det är två olika sorter, men jag vet inte vad de heter. Problemet är att de inte verkar må bra alls. De är förkrympta, mossiga, växer nästan ingenting, när bladen utvecklas går det bara en tid så gulnar de och torkar ihop. De ser väldigt kala ut, bara en massa kvistar med något enstaka blad här och var.

Det blir trots allt en del äpplen på dem, men inte så mycket. De har egentligen alltid varit så här dåliga och min fråga är vad det kan bero på. De står soligt och bra till, inte för torrt och inte för blött vad jag kan se. Jorden är ganska sandig, kan det ha med saken att göra?

Frågan är: går det att göra någonting åt dem eller ska jag helt enkelt ta bort dem? De är inte precis till någon prydnad...

Emma

Odla Svarar: 

Ni kan pröva att beskära dem. Men eftersom det är frågan om så gamla träd, så kanske det är bättre att anlita en yrkesman, som samtidigt kan titta på dem och ser om de är sjuka på något sätt, vilket jag ju inte kan avgöra per mail. Kolla på Gula Sidorna under Trädvård eller Arborister.

Sylvia