Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vacker kastanj

På vår innerstadsgård har vi en vacker kastanj, ca 10 m hög och troligen från husets byggtid 1914. Boende på våning 1 och 2 klagar på att det är mörkt i kök och sovrum mot gården (själva bor vi på 3an och tycker att vi har en helt underbar grön vägg utanför köksfönstret...).

Fråga: klarar trädet att man beskära kronan mycket kraftigt, till ca halva omfånget, för att förhindra fällning? När på året är detta bäst?

Mycket tacksam för snabbt svar (frågan avgörs i början av juni...)
Christina i Vasastan

Odla Svarar: 

Frågan är om det blir lyckat. Det är nästan omöjligt att svara på sådana här frågor när man inte kan se trädet i fråga, så jag föreslår att ni tar dit en trädmästare för bedömning och ev. åtgärd.

T.ex. här finns sådana:
http://www.tradmastarna.se/

Sylvia