Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vacker kamelia med bruna blad

Kamelia med bruna bladHej Sylvia!
I våras på trädgårdsmässan köpte jag en fantastiskt fin kamelia. Jag planterade den om i rhododendronjord och vattnar med kokt vatten med rhododendrongödning då och då. Den stod ute på balkongen hela sommaren, växte fint, fått massor med knoppar och i slutet på september tog jag in den. Efter ett tag började många av bladen bli bruna i kanten eller spetsen och efter ett tag faller de av.

Knopparna verkar ha stannat upp i utvecklingen. Vad händer? Vad behöver den nu för att blomma ut? Jag vill så gärna se mer av dessa fantastiska blommor (se bilden).

Tack på förhand för råd
Lilian

Odla Svarar: 

Någon bild ser jag inte men jag vet vad felet är: för torrt och för varmt luft. Den vill stå svalt, 12-15 grader och luften får inte vara torr, vilket den ju är i boningsrum.

Så om du hade haft ett vintervarmt växthus, uterum eller en inglasad, uppvärmd balkong att erbjuda den, så skulle den mått bättre.

Kamelia är jättesvår att klara i boningsrum, där man inte kan hålla svalt och fuktigt.

Sylvia