Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Väcka dem till liv

Hej!
Har övervintrat min änglatrumpet i vår gillestuga samt ett antal stamfuccsior och en stamros i garaget. Hur ska jag väcka dem till liv? Är det för tidigt? Ska jag plantera om dem och ta in i vardagsrummet?

Klippte ner fuchsiorna i höstas men inte stamrosen. Har börjat komma ljusgröna blad på änglatrumpeten och små skott på rosen.

Vore tacksam för svar.
Med vänlig hälsning
Cornelia Wahlström

Odla Svarar: 

De visar ju själv att det är dags att vakna. Stamrosens krona ska formas på våren när den kommer ut, det är lite tidigt ännu men du kan ta fram den till ljuset och ha den så svalt som möjligt, kanske ute om det är plusgrader.

Änglatrumpeter tas in och planteras om. Är de redan klippta så behöver inte klippas igen. Ha dem ljust och inte för varmt. Börja gördla efter någon vecka.

Samma sak gäller fuchsior, väck dem nu. Mer om fuchsior kan du läsa här: http://www.odla.nu/artiklar/fuchsia.shtml och Svenska Fuchsiasällskapets hemsida: http://www.fuchsiasallskapet.se/

Sylvia