Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Utsatt för västanvindar

Hej Sylvia!
Vi har gjort en portal med 4 st klängrosor, 2 på varje sida en 'Flammentanz' och en Rosa helenae 'Hybrida'. Dom planterades i slutet på augusti, står inte mot någon vägg eller så utan mitt på gräsmattan och jag tror den är utsatt för västanvindar. Nu undrar jag hur jag skall göra för att dom skall klara vintern? Vi bor i Bergshamra utanför Norrtälje Zon III (tror jag).

Tacksam för goda råd!
MVH
Helena

Odla Svarar: 

Skydda rosorna mot västanvindar med juteväv, svep in rosen och den biten av portalen som täcks av rosen. Fäst vid portalen med snygga rosetter av hampsnöre eller dylikt.

Täck jorden tjockt med torra löv och ovanpå dem granruskor när frosten har varit där så att markytan har frusit till lite. Detta för att du inte ska bädda skönt för sniglar och annan ohyra.

Sylvia