Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Uppstammad lagerhägg "Mano"

Hej!
Köpte och planterade denna fina växt för 5-6 veckor sedan. Har dock tvingats notera att bladen underst, i stigande omfattning, gulnat. Ser ut som det börjar lite marmorerat för att till sist gulna helt. Har nypt av säkert en 100 blad på de nedersta lagren och har även besprutat undersidan av bladen med pyretrum då jag även tycker mig se att något tar "tuggor" på bladen...

Undrar vad det kan bero på? Skadedjur? För mycket eller för lite vattning?

Jan-Erik

Odla Svarar: 

Lagerhägg kan reagera mot torka och näringsbrist genom att bladen gulnar och faller av. Men är den nyplanterad i ny jord, så kan det knappast vara näringsbrist.

Det som tuggar på bladen är troligen öronvivlar, nattaktiva insekter som gör kugghjulsliknande gnag på bladkanterna. Dessa orsakar dock inte de gula bladen. Dessa är möjliga att bekämpa med insektparasitära nematoder.

Sylvia