Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Uppstammad gran

Vi har en ful gammal gran på tomten som vi egentligen helst skulle vilja ta bort. Problemet är att den står på perfekt hängmatte-avstånd från en ek...

Granen är 6-7 meter hög och vi har provat att stamma upp den rejält, har nu bara en liten gran på toppen. Inte speciellt vackert men vi är rädda att trädet helt dör om det inte finns nåt grönt kvar. Tanken är att göra en liten rabatt runt om och låta slingerväxter klättra upp på någon form av spaljé för att dölja stammen, men med denna höga stam med grantopp blir det kanske inte så bra?

Om man väljer att såga av trädet 2-3 meter upp, dvs. bara ha en stam kvar för hängmattefunktionen, hur länge dröjer det innan trädet helt dör? Bromsar man processen om man på nåt vis behandlar toppytan? Vad skulle man annars kunna göra?

Eva

Odla Svarar: 

Jag tycker att ni kan låta granen leva med topptofsen kvar.

Led upp klängväxter med hjälp av spaljéer eller ta långa rep som du binder runt stammen resp. fäster i marken. Bygg en upphöjd rabatt en bit från stammen, man ska inte täcka granens rötter och stam med jord. Fyll på med lite kullerstenar e.d. om det behövs intill stammen.

Sedan kan ni låta t.ex. skogsklematis, guldhumle, kaprifol, klätterhortensia e.d. klättra upp och dölja stammen.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.