Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Uppgrävd bambu

Hej!
Tidigare fick jag en bambu uppgrävd från trädgård i Halmstad. Höjd ca 2 m. Jag planterade om den i en stor kruka och ställde den skyddat på en österbalkong i Göteborg. Där stod den och trivdes hela sommaren tills alldeles nyligen när jag var tvungen att flytta. Stressad som jag var fann jag inget nytt hem åt bambun men hade inte hjärta att slänga bort den så jag chansade och klippte ner den.

Frågan blir följaktligen: Kommer den att återhämta sig om jag planterar om den utomhus till våren? Eller har jag gjort bort mig gruvligt? Ska jag ha den inomhus, eller kan jag förvara i förråd (utan fönster) i vinter?

Tack på förhand.
/Linda

Odla Svarar: 

Jag tror att den klarar nedklippningen såvida du inte tog ner den till backen? Förrådet låter bättre, den bör inte vara inomhus där det blir för varmt för den. Men du får ha det mycket svalt i förrådet, det behövs bara några plusgrader så att jorden inte direkt fryser. Vattna försiktigt vid behov, dvs. om jorden blir alldeles torr. Men eftersom den inte har mycket blad kvar, behövs inte mycket vatten heller, bara så att rötterna inte skrumpnar.

Lycka till!
Sylvia