Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Uppgrävd bambu

Hej!
Tidigare fick jag en bambu uppgrävd från trädgård i Halmstad. Höjd ca 2 m. Jag planterade om den i en stor kruka och ställde den skyddat på en österbalkong i Göteborg. Där stod den och trivdes hela sommaren tills alldeles nyligen när jag var tvungen att flytta. Stressad som jag var fann jag inget nytt hem åt bambun men hade inte hjärta att slänga bort den så jag chansade och klippte ner den.

Frågan blir följaktligen: Kommer den att återhämta sig om jag planterar om den utomhus till våren? Eller har jag gjort bort mig gruvligt? Ska jag ha den inomhus, eller kan jag förvara i förråd (utan fönster) i vinter?

Tack på förhand.
/Linda

Odla svarar:

Jag tror att den klarar nedklippningen såvida du inte tog ner den till backen? Förrådet låter bättre, den bör inte vara inomhus där det blir för varmt för den. Men du får ha det mycket svalt i förrådet, det behövs bara några plusgrader så att jorden inte direkt fryser. Vattna försiktigt vid behov, dvs. om jorden blir alldeles torr. Men eftersom den inte har mycket blad kvar, behövs inte mycket vatten heller, bara så att rötterna inte skrumpnar.

Lycka till!
Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB