Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Uppäten krokus

Vi har massor av krokus runt en damm. Förra året var det ena dagen jättefint. Alla krokusen blommade så fint. Nästa dag när vi kom hem från jobbet fanns inte en blomma kvar. Alla var uppätna!

Vi har både fasaner och harar i vår trädgård. Grannarna påstår att det är fasanerna som äter dom? Vi har inte sett vem det är och eftersom vi har gott om nästan tama både fasaner och harar är det svårt att avgöra vem det är.

Hur gör vi för att skydda lökarna denna våren? Vi vill inte skada djuren, bara ha kvar våra blommor.

Berit

Odla Svarar: 

Du, det kan vara både fasaner och harar! Dessutom rådjur, om ni har sådana.

De kanske kalasar där tillsammans allihopa :-) Ni kan spänna ett hönsnät med något glittrigt påhängt över planteringen, så att ni ser blommorna men matgästerna inte kommer åt dom. Om ni gör det avtagbart, kan ni lätt ta bort det när ni är hemma.

Sylvia