Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Undran

Hej!
Jag ställde en fråga till dig förut i veckan och du undrade om jag menade Inkalilja = Alstromeria. Nu har jag sett bild på de du föreslog och det är en sådan jag har men med vinröda blommor. Vad är det för skötselråd?

Jag har haft den nere i källaren över vintern, den har inte fått något vatten då. Tog fram den för en vecka sedan och rötterna var kraftiga och fina. Så jag planterade om den i ny terrassjord. Ska jag ha krukan stående som den är och vänta eller ska jag lägga över en genomskinlig plast så det "drivs"? Jag har inget växthus, ska jag då ha den inne och stå ljust.

Jag bor i Föllinge i Jämtland, 4.5 mil norr om Krokom.
Mvh Anette

Odla Svarar: 

Låt den stå utan plast, ljust och gärna svalt, men inte utsatt för frost. Du kan ha den ute under dagarna, men ta in den svalt över natten om det är fara för nattfrost.

Vattna om den är torr. När den vuxit sig större, så börja gödselvattna med vanlig växtnäring en gång/vecka.

När det säkert är frostfritt även nattetid, kan du ha den ute dygnet runt.

På hösten när det åter blir kallt, kan du antingen ta in den igen över natten om du vill bevara blomningen längre eller låta frosten ta blommorna och stoppa undan den med kruka och allt i källaren igen. Men låt den inte bli helt snustorr, vattna pyttelite någon gång under vintern, bara så att inte rötterna torkar ut helt. Den får inte börja växa i förrådet.

Sylvia