Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Typisk 30-talstomt

Hej,
Jag skulle vilja få lite idéer om hur jag anlägger en typisk 30-talstomt. Vårat hus är byggt 1927 och det vore roligt om trädgården fick lite "20-30-tal" över sig. Vi har otroligt mycket pioner så det antar jag är typiska växter. Runt huset står 5 klippta Lindar. Det vi saknar är häck runt tomten. Jag har funderat på Syren kan det passa in?

mvh
Martina

Odla svarar:

Ojaa, syren är en underbar, gammaldags häckväxt! Men då skall det vara en oklippt häck, dvs. till synes i alla fall, man kan naturligtvis tukta den lite så att inga lååånga spön stör intrycket. Syrenen har en förmåga att sprida sig med rotskott så ni får passa den så den inte sprider sig för mycket sedan. Blanda gärna både de vita och de lila bondsyrenerna.

Även idegran kan passa in i bilden om ni hellre vill ha en klippt, vintergrön häck. Vidare har vi avenbok och gran som är tidstypiska, men det har att göra med jordmån också om Gran kan komma i fråga. Den kräver något surt underlag, dvs. torv i jorden. I biblioteket finns flera böcker att låna om gamla trädgårdar, låna gärna och läs på!

Lycka till med din gammaldags trädgård!
Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB