Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tulpanträd

Hej Sylvia!
Vi har köpt ett torp vid Ivösjön i Skåne (nära Kristianstad). På tomten står ett vackert tulpanträd ca 15 meter. Det har aldrig blommat. Kan man göra något för att få det att blomma? Vi har sågat ner en gigantisk cypress som stod jämte. Tulpanträdet har växt "snett utåt" från cypressen. Nu kommer den att få mer plats och ljus. Är det därför det inte blommat, tror du?

Annika

Odla Svarar: 

Jag kan tänka mig att den gigantiska cypressen tog allt ljus, vatten och näring av det stackars tulpanträdet! Så nu när det växer ensamt så kan det till och med börja blomma! Gödsla på våren med stallgödsel eller NPK för att sätta fart på det!

Visserligen tar tulpanträd ordentlig med tid på sig innan det behagar blomma, men sedan!

Sylvia