Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tulpanlökar i maj

TulpanlökarHejsan Sylvia!
Har just återvänt igår från Amsterdam med hela famnen full av vackra tulpanlökar. Fransiga, sidenskimriga, polkagrisrandiga, dubbla etc. Odlaren som jag köpte dem av sa att jag skulle förvara dem svalt i ca 10 veckor och sedan plantera dem. Men det kan väl inte stämma för våra förhållanden? Det skulle ju bli plantering i i början på augusti och det är väl alldeles för tidigt för oss?

Risken är väl att de börjar ta fart och sedan när kölden kommer att de inte klarar detta. Är det inte därför vi planterar i aug-okt för då får väl löken en automatisk långsam köldperiod? Hur ska jag göra med lökarna? Ska jag lägga dem längst ner i kylen och sedan plantera framåt hösten? Kan de ta skada av att ligga så pass länge i kylen? För de kan väl inte ligga i rumpstemeratur för då börjar de väl att gro?

Med bästa tulpanhälsningar från Anne-Marie

Odla Svarar: 

Det var ingen bra tid att köpa lökar.... Men du får försöka spara dem till augusti-september i svalt (sådär 5 grader vore bra), mörkt, torrt utrymme och plantera sedan. Vi får hoppas att de inte börjar komma i alla fall, vi vet ju inte hur de är behandlade av odlaren. Skulle det hända, får du plantera dem ändå och ev. ha tulpanprakt på hösten istället...

Sylvia