Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tulpaner i kruka Zon 5-6

Hej
Jag skulle vilja ha en kruka med tulpaner på bron i vår, i början på maj tex..

Jag har köpt tulpaner men jag vet inte riktigt när jag skall sätta dem. Min tanke var att sätta dem i en kruka och ställa krukan mörkt i källaren. Ca 5 grader. Skall de stå ute någonting också för att få en köldknäpp?

Kommer de att gro och börja skjuta i källaren tidigt eller? När skall jag börja ta upp dem. Går det bra med vanlig U-jord för urnor?

Väntar tacksamt på svar.
Mvh Ingrid

Odla Svarar: 

Du kan sätta lökarna i krukan nu med U-jord. Ställ krukan utomhus om ni inte har svinkallt (dvs frost), annars ställ den i källaren. Låt stå i källaren största delen av vintern men kolla så de inte börjar komma upp. Om de gör det ställ krukan kallare, ner till 0-gradigt.

När du tycker att det är dags att om ca. 1 månad ställa krukan på bron, kan du ställa den lite varmare och ljust (ca 10 grader). Då kommer tulpanerna snart upp och kan sedan börja tränas för utevistelsen.

Sylvia