Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 499 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tulpaner i kruka

Hej

Jag kom precis hem från Amsterdam med en mängd tulpan- och amaryllislökar. Jag misstänker att de snart kommer börja vakna om de får stanna inne i värmen, men hur ska jag göra? Amaryllisen vill jag ju gärna ha till jul.

Några av tulpanlökarna skulle jag gärna plantera i krukor och ställa på bordet till nyår. Hur ska jag förvara lökarna fram tills dess och när är bästa tiden att plantera dem om de ska poppa upp till årsskiftet?

Tackar så hemskt mycket för svar!

/Veronica

Odla svarar:

Hej

Tyvärr är det så att om du ska ha tulpaner till jul och nyår, ska det vara preparerade så kallade jultulpan-knölar. Sådana säljs det både färdigdrivna och som lökar nu på hösten, men de är oftast just röda jultulpaner.

De vanliga tulpanknölarna vaknar till våren, så du gör bäst i att kräva ner dina tulpanlökar i trädgården, allihopa, om du inte köpte just preparerade jultulpanlökar.

Amaryllisarna kan du försöka ha svalt och torrt ett tag, det är lite tidigt att plantera dem nu om du vill ha dem till jul. Men det är ofta så även med amaryllislökarna, vissa av dem är preparerade så att de ska blomma till jul, andra kan blomma allt från tidiga hösten till senvåren. Det är svårt att veta vilka som är vilka om det inte står på påsen.

Lycka till med dina amaryllis- och tulpanlökar!

Med vänlig hälsning Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2022 Odla.nu i Sverige AB