Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tujahäck mot insyn

Hej Sylvia!
Jag och min familj har nyligen flyttat in i ett hus i Nacka utanför Stockholm. Både min man och jag är nybörjare på det här med trädgård och eftersom vi har två små barn, har vi heller inte så mycket tid att "påta". Nu i vår och sommar hade vi i alla fall tänkt att göra i ordning norrsidan av tomten, för där ser det väldigt risigt och misskött ut. Dessutom går det en vältrafikerad gångstig precis där och ifrån den är det en väldig insyn in i vårt vardagsrum. Det vi tänkte göra först är att gräva ur en bred och ganska brant slänt och sätta en häck ungefär mitt i. Där växer bara ris och sly nu och det är dessutom ganska skuggigt där, eftersom det är i norrläge.

Vi skulle gärna vilja att häcken var ganska tät, hög och snabbväxande, men den måste inte nödvändigtvis vara vintergrön. Jag har läst om Tuja, men är inte den väldigt känslig för torka? Vad tror du? Finns det nåt som skulle passa våra behov?

Tack på förhand!
Åsa i Nacka

Odla svarar:

Jodå, tuja passar annars, men tänk på att den är giftig, så barn ska inte smaka på den (och inte andra växter heller, om de inte vet att de är ofarliga!). Och den är känslig för just torka, så man bör köpa krukodlade plantor.

Annars kan man t.ex. göra en bladad buskage av högväxta buskar, t.ex. häggmispel som är snabbväxande, skogstry m.fl. Läs gärna min artikel om snabbväxande buskar här på Odla!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB