Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tujahäck

Tuja med frystorkaHej!
Vår tujahäck som planterades för två år sedan har börjat se ut som på bilderna jag bifogar. Det verkar vara den inre delen av det gröna på grenarna som "vissnar". Utanför ser det grönt och bra ut, men tujan ser ju inte rolig ut, och jag vill ju inte att den ska dö.

Vad är felet, och går det att "bota"?

Tacksam för svar.
M.v.h.
Tuja med frystorkaLars

Odla Svarar: 

"Felet" i detta fall är troligen att den utsatts för "frystorka". Alltså, marken har varit frusen medan solen har gassat på tujorna, som då inte har kunnat suga vatten utan har torkat. Det finns inte mycket att göra år det nu, på vårvintern kan man däremot hjälpa detta genom att antingen spraya buskarna med solskyddsmedel eller lägga på en vinterväv under den tiden på vårvintern när marken är tjälad och solen gassar på, februari-april.

De nya skotten kommer ju delvis att täcka över eländet. Man kan också med fingrarna dra bort de mest bruna "barren" så minskas det tråkiga intrycket. Och så vattna, om det inte regnar, tuja är känslig för torka!

Sylvia