Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tujahäck

Hej Sylvia,
I september planterade jag 40 stycken krukodlade tujor längs en 25 meter tomtgräns. Jag tyckte jag grävde diket ganska bra men under vintern har jag gått och oroat mig för att; 1) jag inte grävde tillräckligt djupt och 2) att jag var för snål med jordförbättringen - jag tyckte vid planteringen att jorden ändå var ganska lerig... Jag vattnade några rejäla rotblötor under hösten och nu under mars-april. Härom kvällen upptäckte jag till min fasa att några kvistar, såväl kring "midjan" som i toppen på kanske var fjärde planta är alldeles vita, torra och smular sönder vid beröring! Vad är detta? För lite vatten? För mycket vatten? Brännskador från februari? För lite gödsel?

Snälla ge mig råd och hopp!
Mvh
Mårten

Odla Svarar: 

Svårt att säga... det låter märkligt, "är alldeles vita, torra och smular sönder vid beröring", detta har jag inte stött på förr! Bäst att du går till den plantskolan där du köpte dem och visar upp en sådan kvist för trädgårdsmästaren där, han får råda dig eller ersätta dig om det är någon sjukdom!

Sylvia