Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tujahäck

Hej!
Vi har en tujahäck (ädel/kungs) som funnits i 25-30 år. För knappt 6-8 månader sedan så började den första tujan att bli brun för att slutligen dö. Nu har samma sak börjat hända med två tujor till, alla med angränsning till varandra. För knappt två år sedan så byggde grannarna upp en plantering mot tuja häcken från sin sida.

Konsekvensen som vi ser det (kanske fel av oss) är att 6-7 tujor fick efter detta ett lager med jord på ca 40 cm. Kan detta ha påverkat med tanke på vätans svårighet att tränga ned? Borde man inte sett att alla 6-7 tujor gick samma öde mer eller mindre samtidigt? Eller finns det ohyra som tar tujorna och därför har vi sett att de jämte varandra är de som först drabbas? Kan tillägga att vi vattnat som attan efter att första dog.

Förstår att det är svårt med en diagnos, men vi är desperata, så allt är välkommet.

Mvh
Jens

Odla Svarar: 

Ja, det är nästan omöjligt att veta utan att ha kunnat se det med egna ögon.

Visst kan jordlagret ha påverkat, inte så mycket för vätans skull, utan för att jorden mot stammen får nederdelen att murkna! Kolla!

Om du vill att någon sakkunnig ska bedöma läget, så kontakta en arborist/trädvårdare, sådana hittar man på Gula Sidorna.

Sylvia