Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tujahäck

Hej!
Jag satte en häck med tuja brabant för 3år sedan. Det jag undrar över är att de är täta och välmående men väldigt "spetsiga". Har jag fått fel sort eller är de sådana ända tills jag klipper toppen? Vill ju att de skall vara lika täta hela höjden (1.5m) Ser ut som koner just nu, men har växt ihop i botten. Är annars väldigt nöjd med att växterna är täta och gröna och inte glesa och bleka som många häckar jag har sett. Plantorna var små när jag satte dem och det kanske löser sig nästa år, för jag vill inte att det skall se ut som tuijakoner.

Tror du de blir buskigare efter toppning eller har jag fått en konstig sort?

Leif

Odla Svarar: 

Skulle velat se en bild, men jag tror inte du fått fel sort, utan de ser ut så innan du har kapat toppen. Därefter kan du forma den upptill allt eftersom du klipper så att den till slut får den runda formen som du önskar. Men det tar ju många år för häcken att växa upp och bli "färdig".

Sylvia