Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tuja! varför gulnar den

Hej!
Planterade tujor mellan 50cm höga i november förra året och nu börjar det komma gulnader på en del av plantorna? Detta går sedan över till att den gula delen torkar och vissnar. Kan det vara så att dom får för lite vatten, eller ska dom ha mindre vatten? När jag planterade så lade jag täckbark runt hela tomten för att skydda dom små spröda plantorna mot vinter kylan. Kan jag ha gjort fel? Inköpte en droppslang för ett par veckor sedan som jag har använt när det har varit riktigt varmt. Jag är tacksam för svar och vill du se en bild på hur dom står så går det att fixa.

Vänligen Matthias

Odla svarar:

Tyvärr blir det ofta så här med tujorna den första vintern. De är extremt torkkänsliga och om rötterna har hunnit torka under behandlingen, så kan de skadas. Och så är det detta med vintern. På vårvintern när solen lyser på plantorna och marken är frusen kan de inte få vatten utan frystorkar. Det syns sedan som torkskador på våren. Bästa sättet att hindra detta är dels att plantera vintergröna växter på våren, dels att täcka dem med vinterväv (grönt glest väv som finns i fackhandeln) de första vintrarna.

Har du ev. plantgaranti kvar så att du kan byta ut de som har torkat? Prata dock med plantskolan där du köpte dem först innan du gräver upp dem!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB