Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tuja, plantor dör

Har en tujahäck som är ca 6 år. Häcken har vuxit sig stor och fin, ca 2,5 m men plantor dör. Det började för ca två år sedan med någon enstaka planta som fick gul/bruna kvistar och snart var hela plantan gul/brun och torr. Detta har fortsatt med att ca 2-5 plantor per säsong dör på samma sätt. De plantor som dött har stått spridda i häcken. Vad beror det på? Har förstått att tuja kan drabbas av någon svampsjukdom, hur sprider sig denna? Jag har i dagsläget ytterligare en planta som börjat gulna skall jag klippa bort det som är gult eller skall jag gräva upp hela plantan? Är väldigt bekymrad för att fler plantor skall drabbas och att vi skall få fler "gluggar" i häcken.

Hoppas att ni kan ge mig svar!!
Tack på förhand!
Maria

Odla Svarar: 

Det brukar vara kvistdöd, en svampsjukdom på just tuja, den heter Kabatina thujaea. Se ett tidigare svar på samma fråga, leta under frågor och svar.

Sylvia