Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tuja, kalk eller inte kalk

Under kategorin Tuja så svarade du på en fråga 24/2-05 att tuja tål kalk och på en fråga 8/6-05 att tuja inte tål kalk. Vad är det som gäller?

Jag har en tujahäck där ett par tujor börjat gulna så jag hade tänkt försöka väcka dem till liv igen med gödsel och bevattning eller är det för sent att gödsla tuja i augusti - hinner de komma till ro inför övervintringen?

Berndt

Odla Svarar: 

Tuja trivs i all slags jordar, bara den inte är alltför torr. Den TÅL visserligen kalk men trivs bäst i kalkfattig jord.

Om tujorna gulnar, beror det vanligen på vattenbrist. Alltså, vattna!! Och du kan ge dem höstgödsel, som inte driver tillväxten, alltså saknar kväve.

Sylvia