Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tuja

Hej Sylvia
Vi har planterat 20 st tujor som häck mellan grannen och oss. Vi gjorde enligt anvisning 3 st per meter och blandade ny plantjord med den gamla och lite kogödsel. Vi vattnar varje dag om det inte regnar. Nu har det gått ca 3 veckor och man ser att vissa grenar börjat gulna och torkat men de går inte av. Vad ska vi göra?

Sedan undrar jag om man kan vattna dom uppifrån (tujorna är ganska små 70-80 cm) eller måste man hålla slangen nere vid roten?

Sehri

Odla Svarar: 

Tyvärr så det låter det som om de har torkat vid något tillfälle. Problemet med tuja är att den är extrem torkkänslig. Om ni planterade barrotade plantor, så kan de ha torkat vid hanteringen, kanske redan i plantskolan. De får inte heller torka under tiden då de etablerar sig, men ni vattnar ju. Det bästa är att ha en s.k. droppslang som kontinuerligt, sakta droppar vatten på rötterna.

Men ni fick väl garanti på plantorna från plantskolan? Dock bör ni inte gräva upp dem ännu, utan låt dem vara kvar till hösten. Men påtala problemet med plantskolan redan nu så att ni vid behov kan få nya plantor till hösten.

Sylvia