Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tryckimpregnerat virke

Hej!
Jag har köpt tryckimpregnerat virke för att ha som stomme runt mina blom och grönskas-sängar. Då säger mina arbetskamrater att det är farligt att ha då det gäller grönsaker, att gifter går ut i jorden!

Är det sant? I så fall vad är det som händer?

Önskar svar så fort som möjligt! Har jag gjort en dumhet?
Hälsningar Ingrid

Odla Svarar: 

Det är alltid vanskligt att uttala sig om farlighet. Det är ju ett gift som ska förhindra rötsvampar. Om rötterna kommer i kontakt med virket kan ju en viss upptagning ske. Kanske skulle jag överväga att ha oimpregnerat virke.

När det gäller blommorna är det ju ingen fara.

Jag hade en oimpregnerad drivbänk. Den höll i ca 25 år även om den var delvis rutten på slutet. Furu har ju en naturlig impregnering.

Göran