Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Trollpil

Hej,
jag har för några månader sedan planterat en trollpil. (Blekinge zon 3) Enligt uppgift heter den Salix alba 'Darts snake'. Har försökt ta reda på hur stor den egentligen blir men inte lyckats. Den ser ut att kunna bli en stor flergrenad buske? Härdigheten är kanske också tveksam?

Tacksam för alla uppgifter.
Hälsningar Lill.

Odla Svarar: 

Tydligen blir den rejält stor, jag fick redan ta bort den hos mig för den fick inte längre plats! :-)

Så plantera den där den kan få bli både bred och hög. Den växer som en flerstammig buske, ganska styvt upprätt först, senare med hängande grenspetsar. Men om man vill, kan man stamma upp den så att den växer bara med en stam, alltså som ett träd istället. Men man får då passa för rotskott så att de aldrig tillåts växa upp.

Tyvärr har jag inga uppgifter om härdighet, men hos mig växte den i skuggan, där det är betydligt "kallare" än på solsidan, zon 1. Den klarade vintrarna utan problem. Så det kanske går bra hos dig också nu när vintrarna har blivit så varma.

Sylvia