Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Trädgårdstall

Jag har en vacker tomt där det växer en del väldigt stora, gamla tallar. Jag håller nu på att plantera ett buskage mot grannen. Häggmispel, Ginnalalönn och en rönn med vita bär. Jag skulle också vilja ha en tall av något slag, som inte blir så hög. En som är lite tät och skyddar insyn även på vintern och som stämmer med de andra tallarna. (Skärgårdsnatur) Har du något förslag?

Tack på förhand
Monika

Odla Svarar: 

Då låter ju bergtall lagom "vild" för ändamålet. Det finns dessutom olika namnsorter så att man kan välja en lagom hög sort.

Själva arten, Pinus mugo, blir upp till 3 m hög, men det finns små sorter som 'Mops' som bara blir dryga meterhög. Hör med en välsorterad plantskola vad de kan erbjuda.

Sylvia