Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Träd i trädgården

Hej Sylvia.
Vi är en bostadsrättsförening som ska plantera ett träd utanför vårt hus på Gärdet i Stockholm. Vi funderar på kastanj. Hur stor ska den vara för att inte kräva för mkt vård och klara sig? När ska den planteras?

Är kastanj bra över huvudtaget eller har du något annat bra förslag?

Tack på förhand, Axel

Odla Svarar: 

Om du med "kastanj" menar hästkastanj, så visst passar den att planteras om det finns gott om plats. För den blir rätt så stor! Det finns dock även mindre sorter, de med rosa blommor, Aesculus carnea 'Briotii'.

Men utan att veta hur mycket ni har plats och i vilket läge och hur ni har tänkt sköta trädet i början (vattning etc), så har jag svårt att komma med bättre förslag.

Så mitt råd blir att ni kontaktar en större trädgårdsanläggningsfirma, som kan komma och titta på läget och även plantera ett lämpligt träd. De har allt från några år gamla småträd till närmare hundraåriga jätteträd, om så skulle behövas...

Sylvia