Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Total skugga

Hej!
Jag har ett trädgårdsland som ligger i total skugga. Det ligger i anslutning till en vägg. Nu undrar jag vilka växter som klarar att stå så mörkt. När jag frågar i fackhandeln här hemma så får jag till svar att det gör inga men jag kan ju chansa!

Nu tycker jag att det handlar om för mycket pengar för att vilja chansa. Jag behöver plantor till en yta av 10m X 1,5m.

Hoppas på hjälp från er...
Mvh Camilla i Alingsås

Odla Svarar: 

Hur skulle det fungera att rigga upp en stor spegel eller plåtskiva som riktar solstrålar till din rabatt? I Japan och i andra tättbefolkade länder är det vanligt att göra så för att få lite sol in i lägenheten.

I skuggan trivs förvånansvärd många växter. Läs gärna min artikel om skuggväxter: http://www.odla.nu/artiklar/skuggra.shtml

Sylvia