Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Torvblock i direkt stark sol

Hej Sylvia
Jag hoppas att du kanske kan svara på min fråga. Har försökt hitta svar på nätet men inte ännu funnit det jag söker.

Grejen är den att vi har tänkt att göra något åt vår baksida som ligger i söderläge med stark sol i en sluttning. Planen är den att använda torvblock för att höja upp planteringen och fylla på med mera jord. Fungerar torven att jobba med i ett sådant soligt läge? (Det går ej att gräva sig nedåt i jorden då det ligger endast sprängsten under ett 5cm tjockt jord täcke) Hoppas att du kanske vet mer än mig i ämnet och kan ge mig lite råd.

Mvh
Nicole

Odla Svarar: 

Torvblock kommer att torka och se fult ut i ett starkt soligt, varmt läge. Jag föreslår att ni använder murblock istället, dvs. stenblock som är formade så att de lätt bildar mur i olika format, vad ni nu behöver. Man kan terrassera sluttningen i olika nivåer med sådana här block och sedan plantera på terrasserna.

Kolla här hur det kan se ut.

Leverantörer förutom ovanstående.
Sylvia