Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Torra blad på nyplanterad bokhäck

Hejsan!
Vi har planterat många häckplantor av rödbok för ca 3-4 veckor sedan. Omedelbart efter planteringen var det mycket varmt och vi har vattnat ihärdigt. Vi har vattnat med sk droppslang som legat intill plantorna i upp till 12 timmar åt gången. Vi har en stor tomt och plantorna har olika förutsättningar, vissa har en skuggig plats och andra i direkt sol.

Nu har vi upptäckt att en del plantor inte ser speciellt pigga ut. Bladen har börjat bli bruna i kanterna. Har dessutom upptäckt gallkvalster "piggar" på en del plantor.

Vad tror du, är plantorna för torra eller kan de rentav ha fått för mycket vatten?

Tilläggas skall att det blåser ganska mycket här ute hos oss.

Tacksam för ditt svar
mvh Jeanette Skåne Zon 1

Odla Svarar: 

Flera olika gallkvalster kan angripa bok, men det behöver i vanliga fall inte åtgärdas.

Ni behöver inte vattna så mycket om det inte blir extremt varmt, låt nu häcken "sätta sig" så blir det nog bra så småningom.

Se bara till att den får näring och kolla så ni inte har någon annan ohyra i den.

Nysatta häckar ser sällan vackra ut de första åren, huvudsaken är att den växer och inte torkar ut.

Sylvia