Torra blad lagerbladsträd

Anna

Hej

Vi köpte ett lagerbladsträd i höstas som vi förvarat i vårt garage under vintern. Det är ett ganska stort träd och det är planterat i en stor kruka enligt instruktion från trädgårdshandeln. Trädet har mått bra hela vintern. Vi har haft belysning på det ett antal par timmar per dag. Garaget är halvisolerat och det har inte varit minusgrader i det och inte över 10 grader. Vi har vattnat det sparsamt. Nu helt plötsligt har alla bladen torkat! Vi är så klart ledsna för det och undrar vad vi ska göra? Varför har alla bladen torkat och snabbt?

Vi kan inte se att det är angripet av något skadedjur. När kan vi ställa ut det på altanen? Ska det stå i skuggan eller solen? Tacksam för god råd då vi vill rädda vårt fina träd!

/Anna

Odla Svarar: 

Det är tyvärr så här lagerbladsträdet gör, jag vet inte varför. Kolla om barken är grön (krafsa lite med nageln) och är den det, så finns det hopp.

Ta ut ditt lagerbladsträd när det inte är minusgrader och ta in igen om det hotar bli kallt. Så småningom kan lagerbladsträdet stå ute dygnet runt. Vi får hoppas att det blir nya blad på den sedan.