Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Torra blad

Hej
Jag har planterat en Rhododendron impeditum azurika i en kruka på min balkong. Den har efter att ha blommat livligt och fått nya gröna skott, nu torkat och ser ledsen ut. Bladen är så torra att de smular sig som torkade örter. Jorden har varit fuktig. Vad har jag gjort för fel?

Marie

Odla svarar:

Det är alltid svårt att veta utan att se patienten vad som har gått fel. Är det så att du köpte den nu i vår i plantskolan och direkt planterade den ute, kan den också vara en växt direkt från ett växthus, så att den inte har blivit avhärdad att vara ute. I sådana fall bör du reklamera, om de inte sa något om att den ska avhärdas först. Det ska ju vara minst 3 mån. garanti.

Det låter i alla fall som om de skulle ha torkat ut vid något tillfälle. Kanske har den blivit utsatt för stark solsken i samband med kyla, så att den liksom har tjältorkat. Jorden har alltså varit frusen medan solen har gassat på.

Om det finns grönt längst ner, kan du försöka klippa den lite, så att de torraste delarna försvinner, det kanske kommer nya skott så småningom.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB