Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Torra blad

Hej
Jag har planterat en Rhododendron impeditum azurika i en kruka på min balkong. Den har efter att ha blommat livligt och fått nya gröna skott, nu torkat och ser ledsen ut. Bladen är så torra att de smular sig som torkade örter. Jorden har varit fuktig. Vad har jag gjort för fel?

Marie

Odla Svarar: 

Det är alltid svårt att veta utan att se patienten vad som har gått fel. Är det så att du köpte den nu i vår i plantskolan och direkt planterade den ute, kan den också vara en växt direkt från ett växthus, så att den inte har blivit avhärdad att vara ute. I sådana fall bör du reklamera, om de inte sa något om att den ska avhärdas först. Det ska ju vara minst 3 mån. garanti.

Det låter i alla fall som om de skulle ha torkat ut vid något tillfälle. Kanske har den blivit utsatt för stark solsken i samband med kyla, så att den liksom har tjältorkat. Jorden har alltså varit frusen medan solen har gassat på.

Om det finns grönt längst ner, kan du försöka klippa den lite, så att de torraste delarna försvinner, det kanske kommer nya skott så småningom.

Sylvia