Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Torka och solljus

Odla i stora kärl, t.ex. rejäla cementrörHej!
Ena hörnet av vår tomt är väldigt öppen och solig, och ingenting tar sig. Har en daggros som borde bli hög, men som nu efter 4-5 år knappt lever och är ca en halvmeter hög.... En stor björk intill tar allt vatten antar jag.

Vad kan jag plantera för buskar här? En bok tipsade om havtorn/hagtorn - är det ett bra förslag? Tomten ser så oerhört trist ut.

Tack på förhand!
MVH Lotta

Odla svarar:

Tyvärr är det så att den giriga björken tar det lilla vattnet som ev. regnar ner där. Den tar också allt tillgänglig vatten som finns i jorden, så det är mycket svårt att plantera någonting intill en björk, särskilt om platsen också är torr och solig. Så jag tror tyvärr inte att några buskar kan klara sig där, den enda som ev. kan gå är enar.

Men du kan ju odla i stora kärl, t.ex. rejäla cementrör på ca 1 m höga och minst lika vida. Kanske en grupp sådana? Naturligtvis kan man också använda pallkragar! Man kan ordna med automatbevattning eller vattna med slang, vilket som. Bred ut en bit markfolie under cementrören/pallkragarna så att björkens rötter inte söker sig in i dom, men lämna öppet emellan så att rötterna inte ruttnar. Placera inte rören/pallkragen precis på rötterna, utan sök lediga ytor. Du kan måla de gråa rören med slamfärg, tänkt för t.ex. husgrund, om du vill.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB