Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Toppar/sticklingar från olivträd

Hej Sylvia!
Har ett relativt stort olivträd vilket jag har beskurit ganska kraftigt för att - om möjligt - få tillbaka den en gång så vackra formen.

Detta gör att jag nu står här med en hel hög med toppar/sticklingar från "avverkningen". Min fråga är alltså om det alls är lönt att försöka få dem att rota sig och hur jag i så fall ska göra för att ha den största chansen att lyckas.

Tack på förhand!
Karin M

Odla Svarar: 

Jodå, det är lönt att försöka rota dom! Använd gärna Weibufix e.d. att doppa snittytan i och plantera sedan direkt i sand/torvblandning med en plastpåse över. Gör andningshål i plastpåsen. Ha sticklingarna varmt och ljust men inte i direkt sol. Se till att dom inte torkar ut men de ska inte heller vara för blöta. Rotar sig i regel inom några veckor och kan sedan planteras i kraftigare jord.

Sylvia